Flere menupunkter

Fælles for vores uddannelser er, at du skal have en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse (svendebrev suppleret med gymnasialt niveau – f.eks. adgangskursus).

1) Du har gennemført en af nedenstående gymnasiale uddannelser – uanset linje:

Har du en gymnasial uddannelse, starter din uddannelse på SIMACs værkstedsskole.

2) Du har gennemført en erhvervsuddannelse. Alle med et svendebrev kan søge ind på maskinmesteruddannelsen. Yderligere giver en række af de tekniske erhvervsuddannelser merit for de første 3 semestre. Det betyder, at du kan springe Værkstedsskolen og første praktikperiode over.

Har du en meritgivende erhvervsuddannelse, starter din uddannelse til maskinmester med et 6 måneders adgangskursus, som også afholdes af SIMAC. Efter adgangskurset starter du på 4. semester af maskinmesteruddannelsen.
En erhvervsuddannelse kan erstattes af mindst 2 års relevant erhvervserfaring – SIMAC udfærdiger da en realkompetencevurdering.

Praktik

Hvis du vælger maskinmesteruddannelsen med praktik til søs, betyder det, at du gennemfører praktikperioderne i uddannelsen om bord på dit rederis skibe.

Hvis du vælger maskinmesteruddannelsen med praktik i land vil din praktik typisk foregå i en større virksomhed.
Skulle du vælge at afvikle din praktik i land kan du stadig vælge STCW-valgfagene og derved holde muligheden åben for at komme til søs senere i din karriere.

Læs mere her SÅDAN ANSØGER DU om dine muligheder.