Flere menupunkter

Fælles for vores uddannelser er, at du skal have en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse (svendebrev suppleret med gymnasialt niveau – f.eks. adgangskursus).

1) Du har gennemført en af nedenstående gymnasiale uddannelser – uanset linje:

Har du en gymnasial uddannelse, starter din uddannelse på SIMACs værkstedsskole.

2) Du har gennemført en erhvervsuddannelse. Alle med et svendebrev kan søge ind på maskinmesteruddannelsen, og en lang række af de tekniske erhvervsuddannelser giver merit. Det betyder, at du kan springe Værkstedsskolen over. De meritgivende erhvervsuddannelser fremgår af meritlisten.

Har du en meritgivende erhvervsuddannelse, starter din uddannelse til maskinmester med et 6 måneders adgangskursus, som også afholdes af SIMAC i samarbejde med SDU og Svendborg Erhvervsskole. Efter adgangskurset starter du på 4. semester af maskinmesteruddannelsen.

Har du både en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse med følgende fag:

hvoraf mindst 2 skal være på B-niveau og de resterende på mindst C-niveau, kan du starte direkte på 4. semester:
En erhvervsuddannelse kan erstattes af mindst 2 års relevant erhvervserfaring – SIMAC udfærdiger da en realkompetencevurdering.

Merit for værkstedsskolen

Du kan få merit for værkstedsskolen på maskinmesteruddannelsen, hvis du har en af erhvervsuddannelserne på denne meritliste.

Hvis du vælger maskinmesteruddannelsen med praktik til søs, betyder det, at du gennemfører praktikperioderne i uddannelsen om bord på dit rederis skibe.

Hvis du vælger maskinmesteruddannelsen med praktik i land vil din praktik typisk foregå i en større virksomhed.
Du kan sagtens bruge uddannelsen til søs senere hen. Det kræver blot, at du vælger søvalgfag i løbet af uddannelsen.

Læs mere her SÅDAN ANSØGER DU om dine muligheder.