Bliv skibsofficer

Få en lederuddannelse i verdensklasse

Som skibsofficer får du en ”dobbelt (dual) uddannelse”, så du både kan arbejde som skibsfører og maskinmester. Du har et stort indblik i, hvordan hele skibet fungerer.

Hvad er en skibsofficer?

Som skibsofficer får du en ”dobbelt (dual) uddannelse”, så du både kan arbejde som skibsfører og maskinmester. Du har et stort indblik i, hvordan hele skibet fungerer, hvilket er en fordel i dit daglige arbejde. Få uddannelser giver så bred en viden, som den du får med en uddannelse som skibsofficer.

De særlige kvalifikationer gør dig attraktiv for virksomheder både i Danmark og i udlandet, og du kan søge mange forskellige job både til søs og i land. Det er en meget stærk uddannelse, der giver en bred ekspertise i moderne skibsdrift, og du vil blive en meget attraktiv arbejdskraft både i land i Det Blå Danmark og om bord på skibene.

Uddannelsen er opdelt i en juniordel og en seniordel. Delen som juniorofficer veksler mellem teori på land og praktik til søs. Uddannelsen til seniorofficer er opbygget i moduler og er af forskellig varighed alt efter, hvilket spor du vælger. Overordnet vælger du mellem skibsfører, maskinchef eller skibschef (kombinationen af de to linjer)

Inden du begynder på uddannelsen, skal du indgå en uddannelsesaftale med et godkendt rederi.