PLC - Profibus og OPC/SCADA

Formål

Kurset i PLC, Profibus og OPC/SCADA teknologi kvalificerer kursisten til en sikker håndtering af Feldbus netværk og anvendelse af dataudveksling i OPC/SCADA-systemer og Profibus og Prifinet.

I løbet af kurset får kursisten viden og redskaber til at vedligeholde, fejlfinde, dataudveksle og opsætte interfaces (HMI og SCADA) i industrielle automationsløsninger, hvor PLC indgår.

Målsætninger

Efter gennemførelse af kurset har kursisten en god forståelse af konfigurationen og funktionen af PLCere i netværk. Vedkommende har endvidere fået forståelsen for de grundlæggende principper og konfigurationen af feldbussystemer og operatørpaneler og kan foretage programændringer og fejlfinding i industrielle automationsløsninger med distribueret I/O.

Målgrupper

Kurset i PLC, Profibus og OPC/SCADA henvender sig til maskinmestre, ingeniører, elektrikere og andet servicepersonale, som er involveret i betjening, vedligeholdelse, problemløsning eller drift af PLC-kontrolleret udstyr.

Faglig forudsætning

Deltagere på kurset skal enten have gennemført kurset PLC i Maskinstyring eller på anden måde have tilegnet sig tilsvarende kompetencer.

Læringsmetoder

Kurset tager udgangspunkt i kursisternes daglige arbejde med PLC og indeholder teori og relevante praktiske øvelser. Læringsmetoden er praktisk træning i grupper af to personer, hvor det, kursisterne har lært, testes af i praksis, og de gennem udførelsen af  øvelserne udveksler erfaringer og viden.

Indhold

Kurset omfatter følgende emner:

Kursuskalender

Dato Varighed Pris Tilmeld
Forespørgsel
Forespørgsel
  • SIMAC Training
  • Graaesvej 27
  • 5700 Svendborg
  • Mail: training@simac.dk