Interessen har aldrig været større blandt de unge for at prøve kræfter med de maritime uddannelser til maskinmester, skibsfører eller skibsofficer på SIMAC i Svendborg. Som noget nyt støtter Svendborg Kommune med midler til dækning af overnatning for alle studiepraktikanter.

I uge 43 byder SIMAC således velkommen til 102 unge fra sidste årgang af en gymnasial uddannelse. De skal i tre dages studiepraktik fra onsdag til fredag. Siden 2016 er det en vækst på hele 134%. SIMAC ser dermed frem til at vise et rekordstort antal elever alt lige fra et Triple-E-skib i Aarhus Havn til filmen S/S Martha i fredagsbaren.

Som noget nyt i år har Svendborg Kommune og SIMAC indgået et samarbejde, så det er muligt at tilbyde studiepraktikanterne gratis overnatning under deres ophold i Svendborg. Mange studiepraktikanter kommer langvejs fra, så vurderingen er, at det kan være en stor hjælp for de unge, at der bliver stillet overnatningsmulighed til rådighed. Under Projekt ’Svendborg Løfter Svendborg’ har Svendborg kommune givet 50.000 kr. i støtte til at dække udgifterne til overnatning.

 ”Vi er glade for at kunne støtte SIMAC og deres studiepraktik-dage. På den måde kan vi som kommune også være med til at give de unge studerende et indtryk af Svendborg, når de får mulighed for at overnatte i området, mens de er i studiepraktik. Det passer fint ind i Svendborg Kommunes tilflytterkampagne flyttilsvendborg.nu – som er en del af den overordnede markedsførings- og brandingkampagne Svendborg løfter Svendborg. Kan vi få de unge til at vælge en uddannelse i Svendborg, kan det være, at de bliver så glade for byen og området, at de bagefter vælge at bosætte sig hernede” siger Lars Erik Hornemann, borgmester i Svendborg Kommune.

SIMAC sætter stor pris på samarbejdet og tilbyder som noget nyt også fuld forplejning til de unge for at holde deres udgifter nede.

De tre studiepraktikdage på SIMAC er nøje sammensat, så de unge får et indblik i mange aspekter af den uddannelse, de har valgt at afprøve. De skal både følge teori-undervisning, se de forskellige lokaliteter – herunder se værkstederne og selv afprøve full mission bro- og maskinrumssimulatorerne. For at vise de unge, hvad en arbejdsplads om bord på et skib egentlig er, har SIMAC allieret sig med Maersk Line, der har åbnet gangbroen for de unge, når Triple-E-skibet Mayview Maersk ligger til kaj i Aarhus om torsdagen.

 

SIMAC deltager i det nationale samarbejde om studiepraktik sammen med landets øvrige videregående uddannelsesinstitutioner, hvor elever, der er i gang med det sidste år på en gymnasial uddannelse, i tre dage kan prøve kræfter med en videregående uddannelse. Årets studiepraktik løber fra onsdag d. 25. oktober til fredag d. 27. oktober. Dagen efter, lørdag d. 28. oktober, holder SIMAC åbent hus.

For yderligere info, kontakt Nana Høgsland, SIMAC, på tlf.: 72215509 eller mail: nah@simac.dk