SIMAC-studerende videre til DM efter sejr ved de regionale mesterskaber i entreprenørskab

De fire maskinmesterstuderende Henrik Krogh, Adnan Nuspahic, Kenny Kastrup og Jesper Krag-Andersen står bag “First Mower”, der er en automatiseret græsslåmaskine til motorvejsrabatter.

Tirsdag d. 2. maj vandt de fire studerende regionsmesterskaberne i entreprenørskab i Syddanmark for at have udviklet en græsslåmaskine, der kan automatisere arbejdet med at slå græsset i rabatten på motorvejen. Med “First Mower” skal man ikke længere spærre en del af motorvejen af, når rabatten skal slås, da maskinen selv kan køre i rabatten og holde sig væk fra vejen.

Det både effektiviserer arbejdet og øger sikkerheden, da der ikke kræves bemanding, ligesom afspærringer og dermed kø-dannelse kan undgås. Det gav First Mower førstepladsen og en præmie på 10.000 kroner.

– Det var fedt at vinde og også lidt uventet, for vi har hørt vores konkurrenter, og der var nogle rigtig gode ideer med. Vi har arbejdet på den her idé siden starten på sidste semester, og vi har arbejdet ekstra meget den seneste måned for at blive klar, lød det ifølge en pressemeddelelse fra gruppen efter sejren, som gav dem en direkte adgangsbillet til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab den 1. juni.

De fire studerende var i konkurrence med 65 studerende fra hele Syddanmark. Derudover deltog også tre andre hold fra SIMAC – ”Poros Health Tech” vandt kategorien LifeTech og ”NiceDefence” vandt kategorien Social Entrepreneurship – endelig deltog ”Chair2Go” i kategorien Service Innovation. Det er Fonden for Entreprenørskab, der står bag Start Up Programme og har arrangeret regionsmesterskabet i samarbejde med Region Syddanmark og Scale Up Denmark.

For yderlige information kontakt lektor Thomas Holm Knaggaard på tlf. 72215672