Torsdag d. 1. juni vandt fire SIMAC-studerende 1. pladsen ved DM i Entreprenørskab på Børsen. 2. pladsen tilfaldt også SIMAC, ligesom SIMAC blev kåret til årets entreprenante uddannelsesinstitution. En studerende fra SIMAC blev ligeledes hædret med alumni leadership-prisen.

SIMAC trak i alt fem priser med hjem – på en dag hvor SIMAC viste, at der er ingen over og ingen ved siden af, når det handler om at udvise entreprenante evner på den danske uddannelsesscene.

Christian Hvam Madsen, Bonnik Hvid, Mathias Smedegaard Ulmer og Mads Woetmann er de fire maskinmesterstuderende bag idéen Nice Defence, der sikrede sig både sejren i deres kategori Social Entrepreneurship og den samlede førsteplads. NiceDefence er en ny form for sikring mod køretøjer, der bruges som våben i en terrorhandling. Nice Defence er et system, der ud fra tryk kan detektere typen af køretøj, der kører over, og som derefter skyder pigge ind i hjulene samt spænder et net om hjulene, så køretøjet standser. Målet er at terrorsikre offentlige områder, men på sigt vil systemet også kunne bruges mod f.eks. spøgelsesbilister.

De fire SIMAC-studerende Adan Nuspahic, Henrik Krogh, Jesper Kragh-Andersen og Kenny Kastrup står bag idéen FirstMower, der sikrede sig sejren i kategorien GreenTech og efterfølgende den samlede andenplads. FirstMower har udviklet en automatiseret græsslåmaskine til motorvejsrabatter, der både effektiviserer arbejdet og øger sikkerheden.

SIMAC havde desuden teamet Poros Health Tech med, der også ydede en rigtig flot indsats.

SIMAC prægede dermed på alle måder det netop overståede DM. Først med en kåring til årets entreprenante uddannelsesinstitution, hvor de to entreprenørskabsundervisere Thomas Holm Rasmussen og Jesper Kollerup fortjent modtog prisen. Dernæst blev to af holdene fra SIMAC kategorivindere og efterfølgende blev studerende fra NiceDefence Bonnik Hviid hædret med alumni leadership-prisen, der gives til en studerende der på særlig vis har motiveret sine medstuderende og udvist lederskab. Spændingen var herefter stor, da henholdsvis anden- og førstepladsen skulle offentliggøres. SIMAC endte som nævnt med at tage begge pladser.

Studierektor Jan Askholm udtaler ”Det er nu tredje gang studerende fra SIMAC vinder DM i Entreprenørskab. Vi er meget stolte og glade over hæderen, hvilket bekræfter os i, at det er det rigtige vi gør for at udvikle og motivere vores studerende til en entreprenant tankegang.”

Både NiceDefence og FirstMower har nu kvalificeret sig til EM i Helsinki senere på måneden.

For yderligere spørgsmål kontakt:

NiceDefence, Mads Woetmann: 22426009 

FirstMower, Adnan Nuspahic: 50569359

Underviser Thomas Rasmussen: 7221 5672

Studierektor Jan Askholm: 7221 5522